apa vie

apa vie

marți, 27 mai 2014

Importanta apei

                   APA : Elemetul esential al vietii  


Importanta apei pentru viata:

Apa are un rol esential in intretinerea vietii. Fara apa nu ar putea exista viata. In organism apa intra in compozitia organelor, tesuturilor si lichidelor biologice. Ea dizolva si transporta substantele asimilate si dezasimilate; mentine constanta concentratia sarurilor in organism si, evaporandu-se pe suprafata corpului, ia parte la reglarea temperaturii. Apa contribuie la fenomenele osmotice din plante si are o deosebita importanta in procesul de fotosinteza.
Apa Potabila se deosebeste de apa distilata. In conformitate cu STAS 1342-1950, apa potabila trebuie:
- sa fie limpede,incolora,fara miros sau gust deosebit;
- sa aiba temperatura cuprinsa intre 7° si 15°C si sa nu varieze mult in timpul anului;
- sa nu contina materii straine in suspensie sau germeni patogeni;
- sa contina aer CO2 in solutie;
- substantele dizolvate raportate la un litru trebuie sa se incadreze intre anumite limite;
- sa nu contina azotiti sau sulfuri, saruri metalice precipitabile cu H2S sau cu (NH4)2S, cu exceptia micilor cantitati de Fe, Al, Mn;
- sa nu contina NH3 sau fosfati care pot proveni prin contaminarea apei cu substante organice in putrefactii si nici metan.




Apa are o importanta deosebita pentru viata omului, a plantelor si a animalelor. Fara apa, plantele se ofilesc si mor; animalele erbivore,fara hrana mor si ele, iar animalele carnivore fara hrana si fara adapost vor avea aceeasi soarta. Omul nu poate trai fara apa pe care o ia din natura. Apa din natura trebuie sa fie curata, adica sa nu contina substante toxice,daunatoare vietii. Apa pe care omul o foloseste pentru baut trebuie sa fie apa potabila. Apa din jurul fabricilor,fermelor de animale, oraselor mari este poluata. Ca apa sa devina potabila, omul o trateaza, folosind filtre speciale. In raurile poluate, plantele sunt primele care dispar,apoi incep sa moara si animalele cu cea mai mica rezistenta,cum ar fi pesti. Uneori , in urma unor greseli, se evacueaza in ape reziduuri otravitoare in cantitati foarte mari, ceea ce provoaca adevarate masacre. Nevoile zilnice maresc continuu consumul de apa in gospodariile oamenilor. Respectarea legilor tarii in domeniul ocrotirii factorilor mediului inconjurator este o indatorire a fiecarui om.

DIFERENTA DINTRE APA POLUATA SI APA POTABILA



Știați că:

- Omul poate supraviețui câteva săptămâni fără hrană,câteva zile fără apă, însă numai câteva minute fără aer.

Aerul este esential pentru viața
20070330-atmosferaaer.jpg- Un metru cub de aer cântăreste 1,3 Kg.
- Cinci minute fără aer provoacă leziuni ireversibile la nivelul celulelor nervoase, cu consecințte grave, asupra sănătății, amenintând viața.
- Poluarea atmosferică este principala cauză a deceselor în cazul a 800.000 oameni/an
- Pentru a curăța aerul de poluarea generata de masini si de industrie avem nevoie de o patura de arbori de marimea Statelor Unite.
- Omul inhaleaza zilnic aproximativ 15000 litri de aer.
Poluarea, ca fenomen natural sau artificial,constituie o degradare remediabila sau iremediabila a proprietatilor si calitatilor fizico-chimice ale solului, subsolurilor, aerul si apei,de natura sa atraga dezechilibre ecologice si ale acosistemelor,degradarea factorilor naturali, deteriorarea conditiilor de viata pentru generatiile prezente si viitoare.
În ultimii 200 de ani industrializarea globala a dereglat raportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic. Arderea carbunelui si a gazului metan a dus la formarea unor cantitati enorme de dioxid de carbon si alte gaze, mai ales dupa sfarsitul secolului trecut a aparut automobilul. Dezvoltarea agriculturii a determinat acumularea unor cantitati mari de metan si oxizi de azot in atmosfera.
Echilibrul natural al gazelor atmosferice care s-a mentinut timp de milioane de ani, este amenintat acum de activitatea omului. Aceste pericole ar fi efectul de sera ,,incalzirea globala, poluarea aerului,subtierea stratului de ozon si ploile acide,,.


Slabeste cu Apa Kangen

                                                   De ce nu functioneaza dietele?

Nicio dieta alimentara nu functioneaza. Pare o afirmatie exagerata, dar se stie ca aproape niciun aliment nu este metabolizat (oxidat) in intregime. Geoffrey Cannon si Hetty Einzig merg chiar mai departe, afirmand ca “dietele alimentare nu fac alceva decat sa ingrase”.
Exista nenumarate diete alimentare care promit o scadere rapida in greutate. Unele dintre ele sunt de-a dreptul periculoase pentru sanatate. Chiar si un om sanatos se poate imbolnavi tanandu-le. Cu cat promisiunea de a scadea un numar de kilograme pe saptamana este mai mare, cu atat mai atenta trebuie sa fie persoana, caci riscul de a se imbolnavi creste exponential.
Dat fiind ca majoritatea alimentelor nu sunt metabolizate in intregime, este evident ca ele lasa in urma lor anumite deseuri. De pilda, un om care are o flora intestinala foarte eficienta si o dieta alimentara bogata in enzime va avea mai putine acumulari de deseuri chiar daca mananca “alimente de tip fast-food (extrem de toxice)” decat o persoana care tine o dieta “mult mai atent selectionata”, dar care are un tub digestiv “complet curat”.


“Dietele nu functioneaza pe termen lung pentru ca nu corespund chimiei personale ale corpului fiecaruia. Privarea de hrana nu conduce intotdeauna la o reducere a greutatii corporale pe termen lung. In plus, multi oameni care tin regim se simt frustrati, iar in final, greutatea lor revine la cea de inceput, sau devine chiar mai mare.
Agricultorii stiu ca oricat de mult compost sau lumina solara ar primi plantele, daca pH-ul (raportul aciditate/ alcalinitate) solului nu este potrivit pentru ele, acestea nu vor creste eficient. De ce? Absorbtia proasta a substantelor nutritive este secundara prin comparatie cu dezechilibru al pH-ului sau o activitate electrica anormala ne influenteaza inevitabil starea de sanatate. Acelasi lucru este valabil si in cazul dietei: daca organismul nu este echilibrat, pe termen lung dietele nu vor functiona.
Pentru ca trupul nostru sa poata simti efectele benefice ale substantelor nutritive pe care le ingeram, este necesar ca sistemul nostru digestiv sa fie echilibrat (echilibrul este atins atunci cand raportul dintre baze si acizi este corect respectat). Numai in acest fel putem slabi in mod natural.”


Principalul motiv pentru care majoritatea dietelor de slabire nu au decat efecte pe termen scurt (in cazul in care au vreun efect) este acela ca ele nu elimina decat toxinele “usor de extras” (sau chiar numai apa), lucru care nu afecteaza deloc supradimensionarea burtii sau a soldurilor. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste cristalele de la nivelul incheieturilor. Explicatia este legata de faptul ca deseurile toxice se afla intr-o stare solida si nu pot fi transportate de sange. Deseurile solide trebuie mai intai dizolvate, iar acest proces este foarte lent. Nu este deloc usor sa ajungi la cristalele din incheieturi sau la acizii grasi acumulati in zona stomacului (la barbati) ori a soldurilor (la femei). In aceste zone exista o circulatie foarte proasta a sangelui. De aceea, este nevoie de foarte mult timp pentru ca ele sa poata fi eliminate.


Dietele nu tin de regula cont de factorul apa, care nu este considerata un aliment, dar cantitatile mari de apa alcalina ingerata reprezinta factorul cel mai important esential in orice cura de slabire. Apa alcalina este importanta deoarece toate toxinele care trebuie eliminate sunt acide (de pilda, acidul acetic, colesterolul, acesti acizi trebuie mai intai neutralizati).
Sursa: fragmente din Întinerirea: Cum să inversăm procesul de îmbătrânire; Harald W. Tietze





                                                         De ce suntem grasi?

Cand vine vorba despre greutatea suplimentara pe care o caram cu noi, trebuie sa intelegem cauza inainte de a putea incepe vindecarea (slabirea). Orice program care se adreseaza exclusiv simptomului evident al problemei (kilogramele in plus) nu va rezolva niciodata cu adevarat respectiva problema.


Excesul de greutate nu este consecinta grasimii. De zeci de ani ne bazam pe produse cu grasime redusa si uite unde am ajuns. Nu e vorba aici nici de calorii, carbohidrati sau colesterol. Ca societate, ca natiune, am incercat de toate si totusi suntem, colectiv vorbind, mai grasi decat am fost vreodata.
Aceasta stare de lucruri nu se va schimba pana cand vom pune degetul pe esenta problemei: acidul. Organismul retine grasime pe post de protectie impotriva superproductiei de acizi provenind din alimentatia tipica americana. Unii dintre acesti acizi sunt eliminati prin defecatie si urinare sau prin transpiratie, dar ceea ce ramane in corp trebuie sa fie cumva neutralizat, “tamponat”.


Acidul excedent din organism incepe sa descompuna celulele din tesuturi si organe – cam in modul in care sucurile acide din biftecuri fragezesc carnea. Ruperea membranei celulare transmite un semnal de auto-prezervare; grasimea din alimentatie si din rezervele corporale este folosita in speranta disperata a apararii, indiferent de costuri. Grasimea poate lega chimic acizii si uneori chiar ii escorteaza in afara corpului. Dar grasimea este folosita in special pentru a stoca acesti acizi.

Intrebati orice chirurg plastician: grasimea pe care o extrag ei prin liposuctie este maro sau neagra, din cauza acizilor din componenta. Pe termen scurt, este bine: corpul tau se apara de pericolul imediat al acestor acizi. Dar sunt si vesti proaste: pe termen lung, depozitele de grasimi cu acizi in ele vor provoca o multime de probleme de sanatate.


Super-acidifierea corpului pune in miscare un ciclu distructiv al dezechilibrului, al supraponderabilitatii si al bolii. Toti ne uitam dupa simptome, dar cauza abia am inceput sa o intelegem. Prea mult acid in organism fura din sangele oxigenat, iar fara oxigen metabolismul incetineste. Mancarea se digera mai incet, inducand castig in greutate si lentoare, sau, mai rau, facand ca mancarea sa fermenteze (adica sa putrezeasca).
Fermentarea mareste cantitatea de drojdii, ciuperci si mucegaiuri peste tot in organism. Iar toate acestea sunt organisme vii, care trebuie sa “manance”, iar faptul ca vor creste peste masura in corpul tau acid va insemna ca se vor hrani din nutrientii tai, reducand absorbtia chimica si cea mecanica cu pana la 50 la suta. Iar faptul ca mananca inseamna ca au si produsi de eliminare. Toate aceste deseuri, numite exotoxine si micotoxine, pot fi catastrofale pentru celulele tale.


Fara suficienti nutrienti, corpul tau nu poate produce tesuturi si nici zone tampon alcaline, hormoni si alte sute de compusi necesari pentru energia celulelor si pentru activitatea organelor. In aceasta situatie, in loc sa furnizeze energie, hrana ingerata de noi ramane in corp, stagneaza si conduce la o si mai mare concentrare de acid – un cerc vicios. Iar rezultatul este un castig in greutate nedorit, pe langa obosela cronica si boala.

Pe scurt: nu esti supraponderal, esti hiperacid.

In fapt, grasimea iti salveaza viata. Fara aceasta grasime care sa protejeze celulele, tesuturile si organele corpului in fata acizilor, ai fi mort. (In mod similar, colesterolul, care a fost atat de mult asociat cu grasimea, furnizeaza si beneficii: depunerea placii apara arterele de acizii care altfel ar produce gauri serioase in ele.) Ar trebui sa ne purtam mai cu eleganta cu grasimea! Dar, evident, asta nu inseamna ca trebuie sa vrei sa-ti atarne toate suncile alea! Cata vreme nu intelegi de ce se tot acumuleaza, nu poti lua decizii de contracarare si chiar vei avea nevoie de grasimea aceea.
Sursa: fragmente din Să slăbim cu dieta Young; de Robert O. Young


                                                           Riscurile obezitatii
Acest articol ar fi putut fi denumit si “Riscurile aciditatii”. Dupa mine, este unul si acelasi lucru. N-ar trebui sa dati vina pe grasime pentru problemele dumneavoastra de sanatate – fara depozitele de grasime, ele ar fi fost si mai grave. Scaderea in greutate ar putea reduce unele riscuri, dar pana nu va ocupati de problema subiacenta (adica pana nu scapati de aciditate), nu veti gasi calea catre sanatatea adevarata, durabila. Unele dintre riscurile majore asociate cu obezitatea, totodata strans legate de aciditate, sunt hiperglicemia, hipoglicemia, afectiunile cardiace, artrita, bolile hepatice, bolile renale, afectiunile cutanate si, bineinteles, diabetul.
Se stie legatura dintre aciditate si hipoglicemie, hiperglicemia si bolile cardiace. Desigur, aceste afectiuni nu sunt singurele. Artrita, de pilda, apare atunci cand organismul foloseste calciul pentru a lega acizii. Microcalcifierile ce rezulta de aici se acumuleaza la nivelul articulatiilor, pe care le rigidizeaza, facand ca miscarile sa fie dureroase.


Ficatul este un filtru major al toxinelor din organism, inclusiv al acizilor, si are limita lui de rezistenta, dincolo de care cedeaza. Atunci cand ficatul nu mai poate gestiona acizii, rinichii devin urmatoarea linie de aparare, pana cand ajung si ei sa fie coplesiti si sa cedeze. Cand ficatul si rinichii nu mai pot filtra acizii din organism in acelasi ritm in care sunt produsi, acestia ies la suprafata prin cel de-al “treilea rinichi” – pielea, ducand la acnee, pete, urticarie, eczema, psoriazis si multe altele.

                                                              Greutatea

Puteti sa multumiti mediului intern hiperacid pentru excesul de greutate de care suferiti. Printr-o manevra defensiva, corpul creeaza celule adipoase pentru a indeparta acizii din organele noastre vitale in incercarea de a le proteja. Intr-un fel, grasimea va salveaza viata! De aceea corpul vostru nu vrea sa renunte la ea. Cand va veti hrani astfel incat organismul vostru sa fie mai bazic (alcalin), el nu va va mai avea nevoie sa pastreze acea grasime.
Problemele de greutate mai pot aparea si datorita fermentilor si ciupercilor care intervin in digestia hranei. Deficientele nutritionale create pot de fapt sa determine corpul sa depoziteze kilograme in plus si micotoxine ajung in ficat pentru detoxificare, iar acest stres suplimentar distrage ficatul de la metabolizarea eficienta a grasimilor si a zaharului. Haosul dintr-un corp dezechilibrat va estenua glandele suprarenale, rezultand un nivel redus de energie, ce va contribui la cresterea in greutate. Un alt rau asemanator este oboseala glandei tiroide, care controleaza viteza metabolismului.


Dorinta de a manca dulciuri, apetitul excesiv de mare si nivelurile reduse de zahar in sange, toate acestea sunt urmarea unei dezvoltari excesive a fermentilor, fungilor si mucegaiurilor neprietenoase.


Toate aceste modele cumulate fac sa fie mai usor sa ne ingrasam decat sa slabim. De asemenea, in completare, pot aparea sau se pot agrava digestii greoaie si posibile depresii. Acestea sunt numai cateva din marea varietate de moduri in care haosul dezechilibrului se poate exprima.
La celalalt capat al spectrului, fermentii si ciupercile produse intr-un corp hiperacid se pot hrani cu proteinele voastre si alte substante, intervenind in absorbtia a orice mancati pana la aproape de 50%. Aceasta va poate face excesiv de slabi, ceea ce nu este mai sanatos decat a fi supraponderal. Pe masura ce restabiliti un echilibru sanatos in mediul corpului vostru cu o dieta bazica (alcalina), veti incepe sa va ingrasati si apoi sa va stabilizati la greutatea ideala.


Organismele sanatoase nu sunt supraponderale sau subponderale. Un corp sanatos isi mentine in mod natural greutatea sa ideala.
Sursa: fragmente din Miracolul Ph, pentru o sanatate perfecta; scrisa de dr. Robert O’Young 


                                                         Ce este grasimea?

S-ar parea ca grasimea ne omoara. Departe de mine sa pledez in favoarea excesului de greutate, dar adevarul este ca, in momentul de fata, probabil ca grasimea va salveaza viata. Aceasta, deoarece organismul se foloseste de grasimi pentru a lega acizii in exces si a-i neutraliza, protejand astfel toate tesuturile si organele vitale de vatamarile produse de acizi. Molecula de acid legata de grasime poate fi eliminata sau poate fi depozitata. Depozitarea acizilor in grasime face ca acestia sa nu ajunga la organele vitale, dar aceste depozite de grasime provoaca la randul lor probleme de sanatate pe termen lung.


Chiar si asa, ne putem explica astfel de ce persoanele slabe nu sunt neaparat mai sanatoase decat cele grase: grasimea ofera un loc de depozitare a acizilor. Data viitoare cand le veti privi cu invidie pe persoanele slabe, care pot sa manance orice si oricat, fara a pune un gram pe ele, ganditi-va mai bine: ele se confrunta de fapt cu o problema serioasa, pentru ca sistemul de stocare a grasimilor, cu rol de tampon in organism, nu functioneaza corect.


Astfel, supraponderalitatea si subponderalitatea sunt cele doua fete ale aceleiasi monede. Dar, in general, cu cat sunt mai acide alimentatia si stilul de viata, cu atat e mai grasa persoana. Confruntat in fiecare zi cu avalansa de zaharuri si de acizi, organismul are o singura modalitate de a se proteja: grasimea. Pe de alta parte, veste buna este ca, cu cat alimentatia si stilul de viata sunt mai putin acide, cu atat veti fi mai suplu, deoarece organismul nu mai are nevoie de grasimea acumulata pentru a va proteja de aciditate. La origine, problemele dumneavoastra nu vin din faptul ca sunteti supraponderali, ci din faptul ca sunteti hiperacizi.

Exista o lista lunga a celorlalte roluri benefice ale grasimii in organism. In primul rand si cel mai important, grasimea este cea mai buna sursa de energie curata a organismului. Grasimea depozitata sub piele ne izoleaza corpul si mentine temperatura optima. Stratul de grasime din jurul articulatiilor, din jurul nervilor si dintre fibrele musculare protejeaza aceste structuri de traumatisme. Unele organe, precum rinichii, sunt sustinute de grasime in pozitia adecvata. Grasimea sta la baza producerii tuturor hormonilor.


Toate acestea arata ca grasimea este cu adevarat prietenul dumneavoastra. Dar trebuie sa fie tipul adecvat de grasime. Si, la fel ca in cazul oricarui lucru bun, e de dorit sa evitati excesele.



miercuri, 21 mai 2014

Apa este medicament

                                                     Apa este medicament

Privind apa ca un medicament fara efecte secundare, care sta la îndemâna oricui, sa analizam câteva domenii în care ea poate vindeca :


Apa ajuta la vindecarea aciditatii gastrice (arsurile)
Arsurile sunt un semn al faptului ca partea superioara a aparatului digestiv este în criza. Unii oameni recurg imediat la folosirea medicamentelor pentru a elimina durerile produse de aceste arsuri; daca aceasta este metoda pe care o folosim, nu facem nimic altceva decat sa deshidratam organismul deschizând calea pentru diferite alte boli: cancer la aparatul digestiv, la ficat, la pancreas, sau alte boli ale stomacului


Apa previne si ajuta la vindecarea artritei
Artrita este de asemenea un semn al crizei de apa, de data aceasta localizata în încheieturi. Aceasta poate afecta atât pe tineri, cat si pe cei mai în vârsta si poate fi prevenita prin consumarea zilnica a unei cantitati suficiente de apa.


Apa previne si amelioreaza durerea de spate
Durerea de spate localizata în regiunea lombara a coloanei vertebrale poate de asemenea fi un semn al lipsei de fluid între discurile acesteia (aceste spatii pline cu fluid sunt de fapt pernutele ce sprijina greutatea întregului corp). Acest neajuns trebuie tratat de asemenea printr-un consum adecvat de apa. Daca organismul nu este rehidratat si durerea este ignorata, (sau tratata numai cu medicamente) aceasta poate duce la degenerarea totala a celulelor cartilaginoase din încheieturi, conducând la instalarea a tot felul de diformitati ale coloanei vertebrale (osteoartrita).


Apa previne anghina pectorala
Durerea de inima poate fi de asemenea un semn al lipsei de apa necesitând astfel un consum ridicat al acesteia pentru ameliorarea simptomelor.


Apa previne si amelioreaza durerile de cap (migrenele)
Stiati ca migrenele semnalizeaza nevoia de apa a creierului si a ochilor? Creierul contine 93% apa, si deshidratarea chiar si moderata fiind, cauzeaza dureri de cap si ameteli. Aceasta stare dispare printr-un consum satisfacator de apa. Lipsa acesteia poate sa fie cauza inflamarii fundului ochiului, ducând în cele din urma la orbire, daca starea nu este corectata.


Apa previne si ajuta la videcarea colitei
Durerea provocata de colita semnalizeaza lipsa apei din intestinul gros. Constipatia este rezultatul contractarii intestinului gros pentru a extrage chiar si ultima picatura de apa din materiile fecale, rezultând într-o lipsa de apa necesara pentru ca lubrificarea si extractia nutrientilor sa aiba loc. Ignorarea acestor semne duce la instalarea constiparii cronice, a polipilor, la dezvoltarea hemoroizilor, si la un risc ridicat al cancerului de colon. 


Apa previne hipertensiunea
Hipertensiunea este o stare de adaptare a corpului la o lipsa aproape totala de apa în vasele de sânge care este absolut vitala ca sa poata fi difuzata celulelor. Pentru aceasta difuzie (pomparea sângelui în celulele vitale prin peretii vaselor), este nevoie de presiune, deci implicit de o cantitate mai mare de fluid; lipsa acestuia împinge corpul la recompensare pe alte cai, rezultând în hipertensiune. Prin administrarea unei cantitati suficiente de apa, corpul va ajunge la starea de echilibru dorita si tensiunea arteriala va reveni la parametrii normali. A nu admite ca hipertensiunea este unul din indicatoarele de deshidratare ale organismului, si încercand sa compensam prin administrarea diureticelor (care absorb si ultimele rezerve de apa), în timp, se ajunge la blocaje de colesterol pe peretii arteriali ai inimii si ai creierului; aceasta implicit va conduce la infarctul de miocard, la accidentele cerebrale vasculare, la bolile de rinichi, si la boli neurologice (Alzheimer). 


Apa este un factor favorizant in prevenirea diabetului de tip II 
Aparitia diabetului de dupa 40 de ani este un alt indicator al deshidratarii organismului. Pentru a beneficia de o cantitate suficienta de apa în sistemul circulator si mai ales pentru nevoile creierului, eliberarea insulinei este împiedicata, stopând astfel ca aceasta sa împinga apa în toate celulele organismului. În diabet, numai unele celule primesc cantitatea suficienta de apa pentru supravietuire. Administrarea unei cantitati suficiente de apa poate reversa boala în fazele incipiente. Daca aceasta nevoie de apa nu este recunoscuta, o deteriorare masiva a vaselor de sânge poate avea loc cu timpul conducând la tulburari de vedere, chiar orbire, pierderea simtului în extremitati, gangrene, amputari.


Apa ajuta la reducerea colesterolului
Nivelul crescut de colesterol este un alt indicator al efortului produs de organism de a compensa lipsa de apa. Colesterolul este un material cleios care este depozitat în locurile libere dintre membranele celulelor tocmai pentru a le proteja de a-si pierde continutul vital de apa atunci când vin în contact cu sângele din vecinatate, care din punct de vedere osmotic este mai puternic.


Apa poate preveni si ameliora astmul
Organismul care sufera de astm poate de asemenea beneficia de consumarea unei cantitati adecvate de apa. Aceasta va ajuta la umezirea aerului pe care îl inspiram si implicit la lubrificarea componentelor aparatului respirator.
Apa ajuta in situatii de depresie, a sindromului de oboseala cronica, a sclerozei în placi, a distrofiei musculare si a multor altor neajunsuri sau chiar boli la care este expus organismul omenesc


Nota: Nu esti bolnav, esti deshidratat. Nu trata setea cu medicamente! 
Sursa: fragmente din cartea Schimba-ti apa, schimba-ti viata!, dr. F. Batmaghelidj’s


Apa Kangen este: antioxidanta,alcalina,hidratanta

                                                Apa kangen este antioxidanta

Apa energizata este saturata cu electroni, foarte incarcata electric si plina de energie potentiala. Apa kangen are o sarcina negativa, deoarece contine o cantitate mare de electroni, in timp ce acizii sunt dominati de protoni incarcati pozitiv, iar atractia dintre protoni si electroni neutralizeaza acizii daunatori. In cele ce urmeaza, va voi explica cele doua metode de masurare a activitatii electronice sau a potentialului energetic al apei: ORP si rH2.


Valoarea ORP (potentialul de oxido-reducere) masoara cantitatea de energie din apa (sau din oricare alt sistem), numarandu-i electronii. Ea se exprima in milivolti (mV). Asigurati-va ca apa pe care o consumati masoara un numar negativ de milivolti. Pentru a ajunge la greutatea ideala (sanatate), apa trebuie sa aiba un ORP de cel putin -50 mV. Dar nici nu vreti sa treceti dincolo de -1 250 mV si pe masura ce va apropiati de aceasta valoare, veti vrea doar o cantitate mai mica. Asta inseamna ca va fi suficienta activitate electronica pentru a neutraliza acizii in exces, care altfel ar determina organismul sa castige sau sa pastreze in greutate. Cele mai multe ape de la robinet vin cu ORP de cam + 500 mV.
Apa kangen are un ORP cu valori cuprinse intre - 300 si - 500 (aceste valori depind de sursa initiala a apei). In alte cuvinte, un pahar de apa Kangen are o capacitate de antioxidare mai mare decat un pahar de suc de portocale proaspat stors.


Ganditi-va la rH2 (reducerea de hidrogen, uneori numita si “redox” ca la un soi de metoda de rezerva pentru masurarea ORP. rH2 este masurata pe o scara, ca si pH-ul. Scara rH2 este de la 0 la 44, 22 fiind valoarea neutra. Cu cat este mai mic numarul, cu atata mai mare este concentratia de electroni. Cu fiecare treapta, numarul de electroni creste cu un factor de 10. O crestere de doar doua unitati inseamna de 100 de ori mai multi electroni.
Veti dori ca apa sa aiba un rH2 de 22 sau mai putin. Din nefericire, cele mai multe administratii locale furnizeaza apa cu un rH2 mediu de 30 sau mai mare. Asta inseamna 100 de milioane de electroni mai putin decat ti-ai dori. Aceasta apa nu ne furnizeaza energia de care avem nevoie pentru a fi sanatosi si pentru a ne mentine o greutate sanatoasa.


Valoarea rH unei solutii se calculeaza dupa formula:
rH2 = ((ORP + 200) / 30) + (2 * pH-ul)
Apa Kangen are un ORP cu valori cuprinse intre – 300 si – 500 (aceste valori depind de sursa initiala a apei) si un pH de 9.5.
Apa imbuteliata si apa de la chiuveta are ORP intre +300 si +600 (in Romania) si un pH intre 5 si 7.6.
Conform formulei de mai sus, apa kangen are rH2 intre 9 si 16 si apa din comert intre 30 si 40.


In alte cuvinte, un pahar de apa kangen are un numar de cel putin 100.000.000.000.000 de electroni mai mare, deci o capacitate de antioxidare mai mare, decat un pahar de apa din comert.


O persoana sanatoasa are un rH2 de 21, ceea ce inseamna ca organismul este plin de electroni. Un stadiu precanceros este caracterizat de faptul ca celulele canceroase existente incep sa emita toxine care conduc la pierderea de electroni, care se elimina masiv prin urina. Urina contine cantitati enorme de electroni, in timp ce sangele este oxidat. In stadiul de cancer reversibil, cancer care este vindecabil, sangele este extrem de oxidat, dar mai exista o mica rezerva alcalina, insa urina elimina cantitati uriase de electroni.
In acest fel cancerul pregateste terenul biologic pentru a putea el supravietui, emite toxine care secatuiesc organismul de electroni. In stadiul de cancer ireversibil, cancer incurabil, observam ca sangele este extrem oxidat, de milioane de ori mai oxidat decat sangele sanatos, iar urina prezinta cantitati uriase de electroni. Dr. Morell in Franta a aratat ca celulele canceroase nu mai contin hidrogen. Sunt singurele celule din organism care nu au hidrogen, si se pare ca hidrogenul ar fi supapa de control care ajuta la reglarea cresterii si proliferarii celulare. De aceea marind cantitatea de electroni din organism, cancerul poate fi facut reversibil.


Hidrogenul activ din apa kangen este cel mai puternic antioxidant.
Ionul negativ de hidrogen (H-) din apa kangen, este singurul donor de electroni, care nu devine radical liber prin cedare de electroni. Tot ce face este sa cedeze electronul, arde oxigenul si formeaza apa. El nu devine nicioadata un radical liber. Este singurul antioxidant care se comporta in acest fel si in acelasi timp cel mai puternic antioxidant, pentru ca ionul (H-) din apa kangen se poate deplasa in orice parte a corpului, exact acolo unde este nevoie de el. Acesti ioni trec usor prin toate mediile, chiar si prin cele mai oxidante.


Nota: Consumul constant de apa kangen poate ajuta la reducerea inflamarii, durerii, bolilor si a altor simptome cauzate de radicalii liberi. Este cea mai usoara metoda de a ne aproviziona cu antioxidanti – tot ce trebuie sa facem este sa bem apa Kangen!
Sursa: fragmente din Sa slabim cu dieta Young, de Robert Young


                                                  Apa kangen este alcalina

Pentru a fi cu adevarat sanatosa, apa trebuie sa fie si ea alcalina. Apa distilata are un 7 absolut neutru pe scara pH-ului. Orice este peste 7 este alcalin, asa ca e mai bine decat apa acida, dar pentru a va bucura de toate beneficiile apei alcaline kangen (care neutralizeaza acizii care te fac gras si bolnav) recomand ca apa sa aiba un pH de cel putin 9.5. Cea mai mare parte a apei din zilele noastre este mai degraba acida decat neutra.


Inchipuiti-va: beti apa acida, care va fura si mai mult din rezervele de substante alcaline, numai pentru a neutraliza apa, care de la mama ei ar trebui sa fie neutra – cand ati putea sa economisiti aceste rezerve alcaline furnizand corpului apa alcalina buna. Nu va lasati inselati de apele “echilibrate pH”, cum se poate citi pe unele sticle: “pH echilibrat natural la 7.2”. E drept, e cat-de-cat alcalina si in mod categoric e mai buna decat apa acida. Dar pH-ul pur si simplu nu e destul de ridicat pentru a te bucura de beneficiile apei alcaline kangen.


Apa alcalina kangen bauta spala acizii si reziduurile, ajutand organismul sa ramana alcalin. Prin furnizarea de apa alcalina kangen (are pH-ul de 9.5) pentru a neutraliza si inlatura acizii din tesuturi, vei opri corpul de la a rechizitiona substante alcaline din alta parte pentru a rezolva problema – de pilda, saracind oasele in calciu. Apa acida poate contine ioni metalici toxici, cum ar fi plumb, cadmiu si mercur, care in cantitati mari pot chiar sa duca la imbolnaviri grave.

Dimpotriva, apa alcalina kangen poate sa contina minerale alcaline de care are nevoie corpul tau, cum ar fi calciul, magneziul si potasiul, in unica forma in care corpul nostru le poate absorbi – aceea de ioni. Iar microorganismele daunatoare nu sunt in stare sa prolifereze intr-un mediu care contine din belsug apa alcalina kangen.
Sursa: fragmente din Sa slabim cu dieta Young, de Robert O. Young


                                                       Apa kangen este hidratanta

O caracteristica importanta a apei kangen este structura moleculara. La cea mai mare parte din apa de la robinet sau imbuteliata, moleculele H2O tind sa se grupeze in ciorchini de cate 10-20. Activitatea electronica are loc la suprafata unei molecule, iar daca moleculele se strang ciorchine, suprafata totala scade, scazand prin urmare si activitatea electronica.
Dimpotriva, cu cat sunt mai mici grupurile formate, cu atat mai mare este activitatea electronica. Cu cat este mai mic ciorchinele de molecule, cu atat este apa mai apta sa hidrateze celula si cu atat mai mult oxigen poate ea furniza. Apa pe care o beti nu ar trebui sa aiba mai mult de 5-6 molecule grupate impreuna. Ideal, ar trebui sa aveti apa monomoleculara – fiecare molecula fiind singura, fara un ciorchine atasat.


Apa kangen este structurata (este compusa din grupuri de 5 pana la 6 molecule), ceea ce inseamna ca este inconjurata de molecule care o ajuta sa intre in celule mai usor si mai rapid. Apa kangen hidrateaza celulele, dar este in acelasi timp si un mijloc de transport, in doua sensuri: pe de o parte duce substantele hranitoare in celula si pe de alta parte scoate din celula substantele reziduale.


Multi oameni cred ca pentru a bea opt, zece, sau mai multe pahare de apa pe zi este raspunsul la problema hidratarii. Deci, contrar credintei comune, a hidrata organismul nu inseamna a bea opt pahare de apa pe zi, si cea mai buna sursa de apa nu sunt paraiele glaciare. Putem bea zece, cinsprezece, sau chiar douazeci de pahare de apa de cea mai buna calitate pe zi, si tot nu vom fi bine hidratati. Daca nu putem pastra apa in celule ne vom duce la baie de opt, de zece, de cinsprezece sau de douazeci de ori pe zi. Trece doar prin corp, in loc sa ramana in celule si sa hraneasca organismul.
Apa bauta poate trece prin corp fara sa hidrateze cu adevarat, si noi credem ca daca am baut destul, suntem cu siguranta sanatosi! Corpul dumneavoastra poate fi plin de astfel de apa, si totusi veti fi deshidratati, pentru ca apa nu poate ajunge la celule si la tesutul conjunctiv, unde este cel mai mult nevoie de ea si de unde va mentine inima, plamanii, creierul, ficatul si pielea sanatoase si pline de viata.


Cu toate calitatile minunate ale apei, daca bei tipul cel rau de apa, poti sa devii bolnav, obosit si gras. Apa ta, ca aproape orice ingerezi, trebuie sa fie bogata in electroni si alcalina (apa kangen). Din pacate, aproape toata apa aflata la indemana este acida, iar asta va face corpul tau acid si va declansa intreg ciclul de acumulare a grasimilor pentru autoaparare. Asta in timp ce corpul ar trebui sa fie in masura sa utilizeze toata apa pe care i-o furnizezi pentru a neutraliza si spala acizii!
Cu apa acida, nu vei ajunge niciodata la greutatea ideala sau la o stare ideala de sanatate. Daca iti hidratezi corpul cum trebuie cu apa kangen, bogata in electroni, vei furniza ceea ce ii este necesar organismului pentru a mentine sanatatea celulelor si echilibrul pH-ului – fara a fi nevoie sa se fure agenti neutralizatori din alta parte a corpului, unde acestia au alte misiuni de indeplinit. Celulele corporale sunt sanatoase in masura in care fluidele care le spala sunt.


Nota: Apa kangen are o tensiune de suprafata de aproximativ 43 dyn/cm. Fara aceasta tensiunea superficiala scazuta apa nu poate sa treaca prin peretele grasos al celulei




Intrebari frecvente

                                                        Intrebari frecvente

Ce beneficii ofera apa ionizata alcalina?
Ionizatorul de apa filtreaza in primul rand substantele toxice. El imbogateste aceasta apa cu diverse minerale sub forma de ioni. Apa alcalina kangen produsa prin ionizare este un ajutor valoros organismului prin reducerea hiperaciditatii cauzate de stilul nostru de viata.


Care sunt beneficiile apei alcaline kangen pentru sanatatea noastra?
Va recomandam apa alcalina ionizata kangen deoarece ea contribuie la mentinerea echilibului acido–bazic in corpul nostru. Prin distributia de componente electrolit acide si alcaline, apa alcalina contine o proporitie mare de oxigen. Capacitatea sa excelenta de dizolvare permite un drenaj mai eficient al toxinelor din organism. Celulele noastre sunt astfel mai bine hidratate. Utilizata pentru baut sau gatit, ofera un gust minunat de apa proaspata.


De ce sa se ia in considerare practica recomandata?
Procedura este proiectata pentru a evita orice supra-reactie a organismului. Vă recomandăm creşterea gradului de alcalinizare încet si in etape.


Care este gradul de alcalinitate recomandat pentru consumul zilnic?
Pentru a fi perfect absorbita de organism, apa ar trebui să aibă un pH optim de între 8.5 – 9.5. Noi nu recomandăm sa se bea regulat apă osmozata, sau distilată, pentru lipsa lor de minerale şi pH-ul lor relativ scăzut, de circa 5-6. Se recomandă să se bea apa alcalina ionizata nivelul 1 (pH 8.5 ). După 1 la 2 luni, se pote trece la nivelul 2 (pH 9). Această apă se va consuma ca un remediu, pentru 20 de zile şi apoi se va reveni  la apa alcalină nivelul 1.


Suntem predispusi la vreun risc daca bem prea multă apă alcalină kangen?
Datorită prezenţei de minerale, apa potabilă devine extrem de alcalina în timpul electrolizei. Corpul nostru are un sistem tampon (fosfat si bicarbonat), care asigură menţinerea în continuare a echilibrului nostru fiziologic acido-bazic.
Cantitatea de substanţe acide sau alcaline conţinute în corpul nostru nu joacă niciun rol aici. Organismul nu poate fi niciodată prea alcalin. Din contra, în cazul în care organismul este expus la aciditate constantă (sistemul tampon al organismului este în acest caz depasit), consecinţele pot fi grave: un consum permanent de alimente acide scad valorile pH–ului sub 6.8, se pot declansa boli precum diabetul sau disfunctie renala.


Ce fel de apa trebuie sa bem cand suntem pe medicamente?
Dacă luaţi medicamente cu apă alcalină kangen, efectul medicamentului poate fi redus printr-o absorbţie prea rapida a apei ionizate sau o asociere cu minerale alcaline. Prin urmare, vă recomandăm să luaţi medicamente doar cu o apă neutră (neionizata, dar filtrata şi purificata).


Utilizarea unui ionizator este indicata pentru tulburări de ritm cardiac?
Nu sunt cunoscute efecte adverse. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră.


Apa ionizata kangen poate aduce prejudicii în cazul hiper tiroidei?
Nu sunt cunoscute efecte adverse. Dacă aveţi îndoieli, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.


Puteţi să beţi apă alcalină kangen în timpul sarcinii?
Mama are nevoie de o cantitate mare de baze, placenta sanatoasa are un pH ridicat şi fătul necesită un mediu alcalin. Un deficit alcalin sta, de exemplu, la originea gretii de dimineaţa a femeilor gravide. Studiile efectuate în Japonia au arătat că apa alcalina s-a dovedit extrem de benefica în timpul sarcinii.
Este deosebit de important pentru mame să absoarbă o mulţime de baze. Corpul femeii gravide este în mod clar programat să acorde prioritate pentru făt. Prin urmare, organismul mamei va ced toate bazele disponibile embrionului.
Pentru femeile gravide: inainte de a bea apă ionizată alcalină, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.


Copiii mici pot bea apă alcalină kangen?
Copiii mici pot in mod natural sa bea apă alcalina kangen şi chiar se recomanda prepararea biberoanelor cu apă uşor alcalina, dar exclusiv de nivel 1. Un studiu japonez a arătat că starea de sănătate a copiilor a căror hrană a fost pregătita cu apă alcalină sunt la fel de robusti ca si bebelusii crescuti cu lapte matern.


Cata apa kangen ar trebui sa bei?
Unii experti recomanda sa se bea 2 litri pe zi, în timp ce alţii spun 30ml /kg de greutate corporală. Din punct de vedere medical, este dificil să se stabilească o cantitate în general, indivizii sunt prea diferiti. Fiecare individ trebuie sa determine cantitatea de apă care i se potriveste. O funcţie majoră a apei fiind aceea de a drena organismul, întotdeauna asiguraţi-vă că consumati cantitatea necesara de apa. Se recomandă să se bea aproximativ 1,5 litri de apa alcalina kangen pe zi, uneori mai mult în funcţie de caz.


In ce caz nu trebuie sa se bea apa alcalina kangen (contra-indicaţii)?
În cazul în care medicul a detectat simptomele unei alcaloze, atunci trebuie să încetaţi să beti apă alcalină. Această disfuncţie este extrem de rară în ţările dezvoltate, care sunt mai degrabă relevante in hiperaciditate. În orice caz, cereti avizul medicului dumneavoastră.


Cum puteţi obţine apa alcalina sau apă acida?
Cu ajutorul unui aparat de ionizare a apei. Ionizatorul imparte apa plata in apa alcalina si apa acida, prin separarea mineralelor in minerale ce dau nastere sarurilor alcaline(sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier) si minerale ce dau nastere sarurilor acide (fosfor, sulf, clor, iod). Apa alcalină conţine o supraîncărcare semnificativă de ioni negativi OH- şi electroni liberi (efectul său este deci antioxidant), apa acida conţine o supraîncărcare semnificativă de ioni pozitivi H+, deci efectul este oxidant.


De ce se recomanda filtrarea şi ionizarea apei potabile?
Deşi apa potabila este supusă controlului, calitatea acesteia poate varia de la o regiune la alta. Din diverse motive, furnizoriilor germani de apă potabilă le este din ce in ce mai dificil in a furniza apă potabilă impecabila. Un studiu efectuat în 2003 la nivel global de către ONU asupra apei potabile a arătat că calitatea apei potabile în Germania a fost printre cele mai sărace (mediocre).


Ce diferenta exista intre gustul apei ionizate şi apa de la robinet (obisnuita)?
Apa ionizata este mult mai gustoasă şi dă impresia de a fi "mai moale" decât apa obisnuita. Dacă beţi, de exemplu, o cantitate mare de apa ionizata, nu te vei simti "balonat" sau "umflat". Acest fenomen se datorează faptului că dimensiunea micromoleculei a apei ionizate este mai mică, permiţând apei să pătrundă mai uşor în celule. În plus, apa ionizata fiind mai pură (din moment ce a fost filtrata), aroma sa este mai bună decât apa de la robinet care poate conţine impuritati.


De ce se formeaza o depunere pe peretii sticlelor de sticlă sau din plastic care conţin apă ionizată?
Aceasta depunere este rezultatul prezenţei de precipitaţii minerale, care pot avea o incarcare electrica diferita de cea a recipientului. Din cauza acestei diferenţe de incarcare, mineralele au tendinţa de a se lipi pe peretele interior al recipientului. Puteţi elimina cu uşurinţă depozitul mineral curatand sticlele cu o soluţie care conţine 25% acid acetic.  Apoi trebuie sa se clateasca recipientul.