apa vie

apa vie

marți, 27 mai 2014

Slabeste cu Apa Kangen

                                                   De ce nu functioneaza dietele?

Nicio dieta alimentara nu functioneaza. Pare o afirmatie exagerata, dar se stie ca aproape niciun aliment nu este metabolizat (oxidat) in intregime. Geoffrey Cannon si Hetty Einzig merg chiar mai departe, afirmand ca “dietele alimentare nu fac alceva decat sa ingrase”.
Exista nenumarate diete alimentare care promit o scadere rapida in greutate. Unele dintre ele sunt de-a dreptul periculoase pentru sanatate. Chiar si un om sanatos se poate imbolnavi tanandu-le. Cu cat promisiunea de a scadea un numar de kilograme pe saptamana este mai mare, cu atat mai atenta trebuie sa fie persoana, caci riscul de a se imbolnavi creste exponential.
Dat fiind ca majoritatea alimentelor nu sunt metabolizate in intregime, este evident ca ele lasa in urma lor anumite deseuri. De pilda, un om care are o flora intestinala foarte eficienta si o dieta alimentara bogata in enzime va avea mai putine acumulari de deseuri chiar daca mananca “alimente de tip fast-food (extrem de toxice)” decat o persoana care tine o dieta “mult mai atent selectionata”, dar care are un tub digestiv “complet curat”.


“Dietele nu functioneaza pe termen lung pentru ca nu corespund chimiei personale ale corpului fiecaruia. Privarea de hrana nu conduce intotdeauna la o reducere a greutatii corporale pe termen lung. In plus, multi oameni care tin regim se simt frustrati, iar in final, greutatea lor revine la cea de inceput, sau devine chiar mai mare.
Agricultorii stiu ca oricat de mult compost sau lumina solara ar primi plantele, daca pH-ul (raportul aciditate/ alcalinitate) solului nu este potrivit pentru ele, acestea nu vor creste eficient. De ce? Absorbtia proasta a substantelor nutritive este secundara prin comparatie cu dezechilibru al pH-ului sau o activitate electrica anormala ne influenteaza inevitabil starea de sanatate. Acelasi lucru este valabil si in cazul dietei: daca organismul nu este echilibrat, pe termen lung dietele nu vor functiona.
Pentru ca trupul nostru sa poata simti efectele benefice ale substantelor nutritive pe care le ingeram, este necesar ca sistemul nostru digestiv sa fie echilibrat (echilibrul este atins atunci cand raportul dintre baze si acizi este corect respectat). Numai in acest fel putem slabi in mod natural.”


Principalul motiv pentru care majoritatea dietelor de slabire nu au decat efecte pe termen scurt (in cazul in care au vreun efect) este acela ca ele nu elimina decat toxinele “usor de extras” (sau chiar numai apa), lucru care nu afecteaza deloc supradimensionarea burtii sau a soldurilor. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste cristalele de la nivelul incheieturilor. Explicatia este legata de faptul ca deseurile toxice se afla intr-o stare solida si nu pot fi transportate de sange. Deseurile solide trebuie mai intai dizolvate, iar acest proces este foarte lent. Nu este deloc usor sa ajungi la cristalele din incheieturi sau la acizii grasi acumulati in zona stomacului (la barbati) ori a soldurilor (la femei). In aceste zone exista o circulatie foarte proasta a sangelui. De aceea, este nevoie de foarte mult timp pentru ca ele sa poata fi eliminate.


Dietele nu tin de regula cont de factorul apa, care nu este considerata un aliment, dar cantitatile mari de apa alcalina ingerata reprezinta factorul cel mai important esential in orice cura de slabire. Apa alcalina este importanta deoarece toate toxinele care trebuie eliminate sunt acide (de pilda, acidul acetic, colesterolul, acesti acizi trebuie mai intai neutralizati).
Sursa: fragmente din Întinerirea: Cum să inversăm procesul de îmbătrânire; Harald W. Tietze





                                                         De ce suntem grasi?

Cand vine vorba despre greutatea suplimentara pe care o caram cu noi, trebuie sa intelegem cauza inainte de a putea incepe vindecarea (slabirea). Orice program care se adreseaza exclusiv simptomului evident al problemei (kilogramele in plus) nu va rezolva niciodata cu adevarat respectiva problema.


Excesul de greutate nu este consecinta grasimii. De zeci de ani ne bazam pe produse cu grasime redusa si uite unde am ajuns. Nu e vorba aici nici de calorii, carbohidrati sau colesterol. Ca societate, ca natiune, am incercat de toate si totusi suntem, colectiv vorbind, mai grasi decat am fost vreodata.
Aceasta stare de lucruri nu se va schimba pana cand vom pune degetul pe esenta problemei: acidul. Organismul retine grasime pe post de protectie impotriva superproductiei de acizi provenind din alimentatia tipica americana. Unii dintre acesti acizi sunt eliminati prin defecatie si urinare sau prin transpiratie, dar ceea ce ramane in corp trebuie sa fie cumva neutralizat, “tamponat”.


Acidul excedent din organism incepe sa descompuna celulele din tesuturi si organe – cam in modul in care sucurile acide din biftecuri fragezesc carnea. Ruperea membranei celulare transmite un semnal de auto-prezervare; grasimea din alimentatie si din rezervele corporale este folosita in speranta disperata a apararii, indiferent de costuri. Grasimea poate lega chimic acizii si uneori chiar ii escorteaza in afara corpului. Dar grasimea este folosita in special pentru a stoca acesti acizi.

Intrebati orice chirurg plastician: grasimea pe care o extrag ei prin liposuctie este maro sau neagra, din cauza acizilor din componenta. Pe termen scurt, este bine: corpul tau se apara de pericolul imediat al acestor acizi. Dar sunt si vesti proaste: pe termen lung, depozitele de grasimi cu acizi in ele vor provoca o multime de probleme de sanatate.


Super-acidifierea corpului pune in miscare un ciclu distructiv al dezechilibrului, al supraponderabilitatii si al bolii. Toti ne uitam dupa simptome, dar cauza abia am inceput sa o intelegem. Prea mult acid in organism fura din sangele oxigenat, iar fara oxigen metabolismul incetineste. Mancarea se digera mai incet, inducand castig in greutate si lentoare, sau, mai rau, facand ca mancarea sa fermenteze (adica sa putrezeasca).
Fermentarea mareste cantitatea de drojdii, ciuperci si mucegaiuri peste tot in organism. Iar toate acestea sunt organisme vii, care trebuie sa “manance”, iar faptul ca vor creste peste masura in corpul tau acid va insemna ca se vor hrani din nutrientii tai, reducand absorbtia chimica si cea mecanica cu pana la 50 la suta. Iar faptul ca mananca inseamna ca au si produsi de eliminare. Toate aceste deseuri, numite exotoxine si micotoxine, pot fi catastrofale pentru celulele tale.


Fara suficienti nutrienti, corpul tau nu poate produce tesuturi si nici zone tampon alcaline, hormoni si alte sute de compusi necesari pentru energia celulelor si pentru activitatea organelor. In aceasta situatie, in loc sa furnizeze energie, hrana ingerata de noi ramane in corp, stagneaza si conduce la o si mai mare concentrare de acid – un cerc vicios. Iar rezultatul este un castig in greutate nedorit, pe langa obosela cronica si boala.

Pe scurt: nu esti supraponderal, esti hiperacid.

In fapt, grasimea iti salveaza viata. Fara aceasta grasime care sa protejeze celulele, tesuturile si organele corpului in fata acizilor, ai fi mort. (In mod similar, colesterolul, care a fost atat de mult asociat cu grasimea, furnizeaza si beneficii: depunerea placii apara arterele de acizii care altfel ar produce gauri serioase in ele.) Ar trebui sa ne purtam mai cu eleganta cu grasimea! Dar, evident, asta nu inseamna ca trebuie sa vrei sa-ti atarne toate suncile alea! Cata vreme nu intelegi de ce se tot acumuleaza, nu poti lua decizii de contracarare si chiar vei avea nevoie de grasimea aceea.
Sursa: fragmente din Să slăbim cu dieta Young; de Robert O. Young


                                                           Riscurile obezitatii
Acest articol ar fi putut fi denumit si “Riscurile aciditatii”. Dupa mine, este unul si acelasi lucru. N-ar trebui sa dati vina pe grasime pentru problemele dumneavoastra de sanatate – fara depozitele de grasime, ele ar fi fost si mai grave. Scaderea in greutate ar putea reduce unele riscuri, dar pana nu va ocupati de problema subiacenta (adica pana nu scapati de aciditate), nu veti gasi calea catre sanatatea adevarata, durabila. Unele dintre riscurile majore asociate cu obezitatea, totodata strans legate de aciditate, sunt hiperglicemia, hipoglicemia, afectiunile cardiace, artrita, bolile hepatice, bolile renale, afectiunile cutanate si, bineinteles, diabetul.
Se stie legatura dintre aciditate si hipoglicemie, hiperglicemia si bolile cardiace. Desigur, aceste afectiuni nu sunt singurele. Artrita, de pilda, apare atunci cand organismul foloseste calciul pentru a lega acizii. Microcalcifierile ce rezulta de aici se acumuleaza la nivelul articulatiilor, pe care le rigidizeaza, facand ca miscarile sa fie dureroase.


Ficatul este un filtru major al toxinelor din organism, inclusiv al acizilor, si are limita lui de rezistenta, dincolo de care cedeaza. Atunci cand ficatul nu mai poate gestiona acizii, rinichii devin urmatoarea linie de aparare, pana cand ajung si ei sa fie coplesiti si sa cedeze. Cand ficatul si rinichii nu mai pot filtra acizii din organism in acelasi ritm in care sunt produsi, acestia ies la suprafata prin cel de-al “treilea rinichi” – pielea, ducand la acnee, pete, urticarie, eczema, psoriazis si multe altele.

                                                              Greutatea

Puteti sa multumiti mediului intern hiperacid pentru excesul de greutate de care suferiti. Printr-o manevra defensiva, corpul creeaza celule adipoase pentru a indeparta acizii din organele noastre vitale in incercarea de a le proteja. Intr-un fel, grasimea va salveaza viata! De aceea corpul vostru nu vrea sa renunte la ea. Cand va veti hrani astfel incat organismul vostru sa fie mai bazic (alcalin), el nu va va mai avea nevoie sa pastreze acea grasime.
Problemele de greutate mai pot aparea si datorita fermentilor si ciupercilor care intervin in digestia hranei. Deficientele nutritionale create pot de fapt sa determine corpul sa depoziteze kilograme in plus si micotoxine ajung in ficat pentru detoxificare, iar acest stres suplimentar distrage ficatul de la metabolizarea eficienta a grasimilor si a zaharului. Haosul dintr-un corp dezechilibrat va estenua glandele suprarenale, rezultand un nivel redus de energie, ce va contribui la cresterea in greutate. Un alt rau asemanator este oboseala glandei tiroide, care controleaza viteza metabolismului.


Dorinta de a manca dulciuri, apetitul excesiv de mare si nivelurile reduse de zahar in sange, toate acestea sunt urmarea unei dezvoltari excesive a fermentilor, fungilor si mucegaiurilor neprietenoase.


Toate aceste modele cumulate fac sa fie mai usor sa ne ingrasam decat sa slabim. De asemenea, in completare, pot aparea sau se pot agrava digestii greoaie si posibile depresii. Acestea sunt numai cateva din marea varietate de moduri in care haosul dezechilibrului se poate exprima.
La celalalt capat al spectrului, fermentii si ciupercile produse intr-un corp hiperacid se pot hrani cu proteinele voastre si alte substante, intervenind in absorbtia a orice mancati pana la aproape de 50%. Aceasta va poate face excesiv de slabi, ceea ce nu este mai sanatos decat a fi supraponderal. Pe masura ce restabiliti un echilibru sanatos in mediul corpului vostru cu o dieta bazica (alcalina), veti incepe sa va ingrasati si apoi sa va stabilizati la greutatea ideala.


Organismele sanatoase nu sunt supraponderale sau subponderale. Un corp sanatos isi mentine in mod natural greutatea sa ideala.
Sursa: fragmente din Miracolul Ph, pentru o sanatate perfecta; scrisa de dr. Robert O’Young 


                                                         Ce este grasimea?

S-ar parea ca grasimea ne omoara. Departe de mine sa pledez in favoarea excesului de greutate, dar adevarul este ca, in momentul de fata, probabil ca grasimea va salveaza viata. Aceasta, deoarece organismul se foloseste de grasimi pentru a lega acizii in exces si a-i neutraliza, protejand astfel toate tesuturile si organele vitale de vatamarile produse de acizi. Molecula de acid legata de grasime poate fi eliminata sau poate fi depozitata. Depozitarea acizilor in grasime face ca acestia sa nu ajunga la organele vitale, dar aceste depozite de grasime provoaca la randul lor probleme de sanatate pe termen lung.


Chiar si asa, ne putem explica astfel de ce persoanele slabe nu sunt neaparat mai sanatoase decat cele grase: grasimea ofera un loc de depozitare a acizilor. Data viitoare cand le veti privi cu invidie pe persoanele slabe, care pot sa manance orice si oricat, fara a pune un gram pe ele, ganditi-va mai bine: ele se confrunta de fapt cu o problema serioasa, pentru ca sistemul de stocare a grasimilor, cu rol de tampon in organism, nu functioneaza corect.


Astfel, supraponderalitatea si subponderalitatea sunt cele doua fete ale aceleiasi monede. Dar, in general, cu cat sunt mai acide alimentatia si stilul de viata, cu atat e mai grasa persoana. Confruntat in fiecare zi cu avalansa de zaharuri si de acizi, organismul are o singura modalitate de a se proteja: grasimea. Pe de alta parte, veste buna este ca, cu cat alimentatia si stilul de viata sunt mai putin acide, cu atat veti fi mai suplu, deoarece organismul nu mai are nevoie de grasimea acumulata pentru a va proteja de aciditate. La origine, problemele dumneavoastra nu vin din faptul ca sunteti supraponderali, ci din faptul ca sunteti hiperacizi.

Exista o lista lunga a celorlalte roluri benefice ale grasimii in organism. In primul rand si cel mai important, grasimea este cea mai buna sursa de energie curata a organismului. Grasimea depozitata sub piele ne izoleaza corpul si mentine temperatura optima. Stratul de grasime din jurul articulatiilor, din jurul nervilor si dintre fibrele musculare protejeaza aceste structuri de traumatisme. Unele organe, precum rinichii, sunt sustinute de grasime in pozitia adecvata. Grasimea sta la baza producerii tuturor hormonilor.


Toate acestea arata ca grasimea este cu adevarat prietenul dumneavoastra. Dar trebuie sa fie tipul adecvat de grasime. Si, la fel ca in cazul oricarui lucru bun, e de dorit sa evitati excesele.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu