Apa kangen este antioxidanta
Apa energizata este saturata cu electroni, foarte incarcata electric si plina de energie potentiala. Apa kangen are o sarcina negativa, deoarece contine o cantitate mare de electroni, in timp ce acizii sunt dominati de protoni incarcati pozitiv, iar atractia dintre protoni si electroni neutralizeaza acizii daunatori. In cele ce urmeaza, va voi explica cele doua metode de masurare a activitatii electronice sau a potentialului energetic al apei: ORP si rH2.
Valoarea ORP (potentialul de oxido-reducere) masoara cantitatea de energie din apa (sau din oricare alt sistem), numarandu-i electronii. Ea se exprima in milivolti (mV). Asigurati-va ca apa pe care o consumati masoara un numar negativ de milivolti. Pentru a ajunge la greutatea ideala (sanatate), apa trebuie sa aiba un ORP de cel putin -50 mV. Dar nici nu vreti sa treceti dincolo de -1 250 mV si pe masura ce va apropiati de aceasta valoare, veti vrea doar o cantitate mai mica. Asta inseamna ca va fi suficienta activitate electronica pentru a neutraliza acizii in exces, care altfel ar determina organismul sa castige sau sa pastreze in greutate. Cele mai multe ape de la robinet vin cu ORP de cam + 500 mV.
Apa kangen are un ORP cu valori cuprinse intre - 300 si - 500 (aceste valori depind de sursa initiala a apei). In alte cuvinte, un pahar de apa Kangen are o capacitate de antioxidare mai mare decat un pahar de suc de portocale proaspat stors.
Ganditi-va la rH2 (reducerea de hidrogen, uneori numita si “redox” ca la un soi de metoda de rezerva pentru masurarea ORP. rH2 este masurata pe o scara, ca si pH-ul. Scara rH2 este de la 0 la 44, 22 fiind valoarea neutra. Cu cat este mai mic numarul, cu atata mai mare este concentratia de electroni. Cu fiecare treapta, numarul de electroni creste cu un factor de 10. O crestere de doar doua unitati inseamna de 100 de ori mai multi electroni.
Veti dori ca apa sa aiba un rH2 de 22 sau mai putin. Din nefericire, cele mai multe administratii locale furnizeaza apa cu un rH2 mediu de 30 sau mai mare. Asta inseamna 100 de milioane de electroni mai putin decat ti-ai dori. Aceasta apa nu ne furnizeaza energia de care avem nevoie pentru a fi sanatosi si pentru a ne mentine o greutate sanatoasa.
Valoarea rH unei solutii se calculeaza dupa formula:
rH2 = ((ORP + 200) / 30) + (2 * pH-ul)
Apa Kangen are un ORP cu valori cuprinse intre – 300 si – 500 (aceste valori depind de sursa initiala a apei) si un pH de 9.5.
Apa imbuteliata si apa de la chiuveta are ORP intre +300 si +600 (in Romania) si un pH intre 5 si 7.6.
Conform formulei de mai sus, apa kangen are rH2 intre 9 si 16 si apa din comert intre 30 si 40.
In alte cuvinte, un pahar de apa kangen are un numar de cel putin 100.000.000.000.000 de electroni mai mare, deci o capacitate de antioxidare mai mare, decat un pahar de apa din comert.
O persoana sanatoasa are un rH2 de 21, ceea ce inseamna ca organismul este plin de electroni. Un stadiu precanceros este caracterizat de faptul ca celulele canceroase existente incep sa emita toxine care conduc la pierderea de electroni, care se elimina masiv prin urina. Urina contine cantitati enorme de electroni, in timp ce sangele este oxidat. In stadiul de cancer reversibil, cancer care este vindecabil, sangele este extrem de oxidat, dar mai exista o mica rezerva alcalina, insa urina elimina cantitati uriase de electroni.
In acest fel cancerul pregateste terenul biologic pentru a putea el supravietui, emite toxine care secatuiesc organismul de electroni. In stadiul de cancer ireversibil, cancer incurabil, observam ca sangele este extrem oxidat, de milioane de ori mai oxidat decat sangele sanatos, iar urina prezinta cantitati uriase de electroni. Dr. Morell in Franta a aratat ca celulele canceroase nu mai contin hidrogen. Sunt singurele celule din organism care nu au hidrogen, si se pare ca hidrogenul ar fi supapa de control care ajuta la reglarea cresterii si proliferarii celulare. De aceea marind cantitatea de electroni din organism, cancerul poate fi facut reversibil.
Hidrogenul activ din apa kangen este cel mai puternic antioxidant.
Ionul negativ de hidrogen (H-) din apa kangen, este singurul donor de electroni, care nu devine radical liber prin cedare de electroni. Tot ce face este sa cedeze electronul, arde oxigenul si formeaza apa. El nu devine nicioadata un radical liber. Este singurul antioxidant care se comporta in acest fel si in acelasi timp cel mai puternic antioxidant, pentru ca ionul (H-) din apa kangen se poate deplasa in orice parte a corpului, exact acolo unde este nevoie de el. Acesti ioni trec usor prin toate mediile, chiar si prin cele mai oxidante.
Nota: Consumul constant de apa kangen poate ajuta la reducerea inflamarii, durerii, bolilor si a altor simptome cauzate de radicalii liberi. Este cea mai usoara metoda de a ne aproviziona cu antioxidanti – tot ce trebuie sa facem este sa bem apa Kangen!
Sursa: fragmente din Sa slabim cu dieta Young, de Robert Young
Apa kangen este alcalina
Pentru a fi cu adevarat sanatosa, apa trebuie sa fie si ea alcalina. Apa distilata are un 7 absolut neutru pe scara pH-ului. Orice este peste 7 este alcalin, asa ca e mai bine decat apa acida, dar pentru a va bucura de toate beneficiile apei alcaline kangen (care neutralizeaza acizii care te fac gras si bolnav) recomand ca apa sa aiba un pH de cel putin 9.5. Cea mai mare parte a apei din zilele noastre este mai degraba acida decat neutra.
Inchipuiti-va: beti apa acida, care va fura si mai mult din rezervele de substante alcaline, numai pentru a neutraliza apa, care de la mama ei ar trebui sa fie neutra – cand ati putea sa economisiti aceste rezerve alcaline furnizand corpului apa alcalina buna. Nu va lasati inselati de apele “echilibrate pH”, cum se poate citi pe unele sticle: “pH echilibrat natural la 7.2”. E drept, e cat-de-cat alcalina si in mod categoric e mai buna decat apa acida. Dar pH-ul pur si simplu nu e destul de ridicat pentru a te bucura de beneficiile apei alcaline kangen.
Apa alcalina kangen bauta spala acizii si reziduurile, ajutand organismul sa ramana alcalin. Prin furnizarea de apa alcalina kangen (are pH-ul de 9.5) pentru a neutraliza si inlatura acizii din tesuturi, vei opri corpul de la a rechizitiona substante alcaline din alta parte pentru a rezolva problema – de pilda, saracind oasele in calciu. Apa acida poate contine ioni metalici toxici, cum ar fi plumb, cadmiu si mercur, care in cantitati mari pot chiar sa duca la imbolnaviri grave.
Dimpotriva, apa alcalina kangen poate sa contina minerale alcaline de care are nevoie corpul tau, cum ar fi calciul, magneziul si potasiul, in unica forma in care corpul nostru le poate absorbi – aceea de ioni. Iar microorganismele daunatoare nu sunt in stare sa prolifereze intr-un mediu care contine din belsug apa alcalina kangen.
Sursa: fragmente din Sa slabim cu dieta Young, de Robert O. Young
Apa kangen este hidratanta
O caracteristica importanta a apei kangen este structura moleculara. La cea mai mare parte din apa de la robinet sau imbuteliata, moleculele H2O tind sa se grupeze in ciorchini de cate 10-20. Activitatea electronica are loc la suprafata unei molecule, iar daca moleculele se strang ciorchine, suprafata totala scade, scazand prin urmare si activitatea electronica.
Dimpotriva, cu cat sunt mai mici grupurile formate, cu atat mai mare este activitatea electronica. Cu cat este mai mic ciorchinele de molecule, cu atat este apa mai apta sa hidrateze celula si cu atat mai mult oxigen poate ea furniza. Apa pe care o beti nu ar trebui sa aiba mai mult de 5-6 molecule grupate impreuna. Ideal, ar trebui sa aveti apa monomoleculara – fiecare molecula fiind singura, fara un ciorchine atasat.
Apa kangen este structurata (este compusa din grupuri de 5 pana la 6 molecule), ceea ce inseamna ca este inconjurata de molecule care o ajuta sa intre in celule mai usor si mai rapid. Apa kangen hidrateaza celulele, dar este in acelasi timp si un mijloc de transport, in doua sensuri: pe de o parte duce substantele hranitoare in celula si pe de alta parte scoate din celula substantele reziduale.
Multi oameni cred ca pentru a bea opt, zece, sau mai multe pahare de apa pe zi este raspunsul la problema hidratarii. Deci, contrar credintei comune, a hidrata organismul nu inseamna a bea opt pahare de apa pe zi, si cea mai buna sursa de apa nu sunt paraiele glaciare. Putem bea zece, cinsprezece, sau chiar douazeci de pahare de apa de cea mai buna calitate pe zi, si tot nu vom fi bine hidratati. Daca nu putem pastra apa in celule ne vom duce la baie de opt, de zece, de cinsprezece sau de douazeci de ori pe zi. Trece doar prin corp, in loc sa ramana in celule si sa hraneasca organismul.
Apa bauta poate trece prin corp fara sa hidrateze cu adevarat, si noi credem ca daca am baut destul, suntem cu siguranta sanatosi! Corpul dumneavoastra poate fi plin de astfel de apa, si totusi veti fi deshidratati, pentru ca apa nu poate ajunge la celule si la tesutul conjunctiv, unde este cel mai mult nevoie de ea si de unde va mentine inima, plamanii, creierul, ficatul si pielea sanatoase si pline de viata.
Cu toate calitatile minunate ale apei, daca bei tipul cel rau de apa, poti sa devii bolnav, obosit si gras. Apa ta, ca aproape orice ingerezi, trebuie sa fie bogata in electroni si alcalina (apa kangen). Din pacate, aproape toata apa aflata la indemana este acida, iar asta va face corpul tau acid si va declansa intreg ciclul de acumulare a grasimilor pentru autoaparare. Asta in timp ce corpul ar trebui sa fie in masura sa utilizeze toata apa pe care i-o furnizezi pentru a neutraliza si spala acizii!
Cu apa acida, nu vei ajunge niciodata la greutatea ideala sau la o stare ideala de sanatate. Daca iti hidratezi corpul cum trebuie cu apa kangen, bogata in electroni, vei furniza ceea ce ii este necesar organismului pentru a mentine sanatatea celulelor si echilibrul pH-ului – fara a fi nevoie sa se fure agenti neutralizatori din alta parte a corpului, unde acestia au alte misiuni de indeplinit. Celulele corporale sunt sanatoase in masura in care fluidele care le spala sunt.
Nota: Apa kangen are o tensiune de suprafata de aproximativ 43 dyn/cm. Fara aceasta tensiunea superficiala scazuta apa nu poate sa treaca prin peretele grasos al celulei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu